Mjuka upp inredningen med textilier

I flera av hemmets rum är det väldigt vanligt att vi eftersöker en viss mjukhet i inredningen. Och medan det finns mer än ett sätt att åstadkomma detta, är det nog fallet att du enklast gör det genom att addera textilier av olika slag.

Sovrummet och vardagsrummet är oftast högst upp på listan när vi tittar på rum vi gärna mjukar upp. Och som tur är har också dessa rum de bästa förutsättningarna just för mer textilier. Men du kan också med fördel använda dig av textilier i rum som kök och hallen. Var inte rädd för att experimentera. Det är ofta så du hittar det som passar bäst.

Ett perfekt ställe att börja på är kuddar. Kuddar är en utmärkt detalj till både sitt- och liggmöbler som soffor, fåtöljer och sängar. Men det sitter förstås inte bara i själva kudden, utan mycket i just kuddfodralet. Om du har några kuddar som du inte riktigt känner tillför mycket mjukhet, kan det mycket väl vara fodralet som behöver bytas ut.

Filtar och plädar är också något du kan få riktigt bra användning för. Du kan hänga dem över andra möbler eller bara låta dem ligga vackert ihopvikta och väntande på att någon ska plocka upp och svepa dem om sig.