Med rätt belysning i bostaden

Om du lagt ner en hel del tid på att inreda ditt hem med stilfulla möbler så kan det finnas en risk att allt faller platt och du inte väljer rätt belysning i bostaden. Även ett rätt så torftigt rum kan lystas avsevärt med rätt form av belysning.

Det är viktigt att välja rätt ljuskällor och även så placeringen av dessa. I de flesta fallen så är det belysningen som gör att vi uppfattar resten av inredningen med färger och former. Det ger också så klart en mysig stämning med rätt belysning. Stark belysning är inte alltid detsamma som bra belysning och i vissa rum så behöver man kanske inte ha så mycket belysning. Speciellt i mindre rum. Små rum behöver inte lika mycket ljus som större rum behöver. Tänk på skillnaden mellan mörka och ljusa ytor. Ett rum med ljusa väggar kan behöva mindre belysning ön ett rum med mörka väggar.

Stora rum däremot kan behöva fler ljuskällor, lampor och armaturer som hjälper till att forma rummet som man vill ha det. Se till att hitta den belysning som du tycker om och som passar i det rum som den är tänkt för. Det är också viktigt med placeringen av de lampor som planeras i ett rum. Det behövs ljus för att vi ska kunna uppleva rummet struktur och formerna på den möbler som finns i rummet. Ljus och skuggor hjälper till med detta. Om man väljer att placera armaturer i olika höjder så får man denna effekt. Se till att planera hur ni vill att belysningen ska vara i er bostad.