Utemöbler för alla tillfällen: Vilka möbler passar just din altan?

Att inreda en altan kan kännas överväldigande, men med rätt möbler kan du skapa en bekväm och funktionell uteplats. Men vilka utemöbler ska du välja? Ta en titt hos Lindholms Loftet för trevliga utemöbler till din altan. I den här artikeln går vi igenom några olika typer av utemöbler och ger dig tips på vad som kan passa på din altan.

Loungegrupp för avkoppling och socialt umgänge

En loungegrupp är perfekt för dig som vill ha en bekväm plats att koppla av på. De mjuka dynorna och de breda sittplatserna gör att du kan luta dig tillbaka och njuta av solen eller umgås med vänner och familj. En loungegrupp kan antingen vara tillverkad i trä eller aluminium och finns i många olika storlekar och färger.

Matgrupp för uteservering

En matgrupp är en bra investering om du gillar att äta ute eller bjuda in vänner på en grillkväll. Det finns många olika typer av matgrupper att välja mellan, men en vanlig modell består av en bordsskiva och stolar. Tänk på att välja ett bord som passar din altan, både i storlek och stil. Om du har en mindre altan kan du överväga att köpa en hopfällbar matgrupp för att spara plats.

Hängmatta för avkoppling

En hängmatta kan ge din altan en avkopplande och bohemisk känsla. Den är perfekt för dig som vill luta dig tillbaka och läsa en bok eller ta en tupplur. Hängmattor finns i många olika färger och material, till exempel bomull eller polyester.

Parasoll för skugga och skydd

Ett parasoll kan ge din altan skugga och skydd mot solen. Det finns många olika typer av parasoller, till exempel markparasoller eller hängparasoller. Tänk på att välja ett parasoll som passar storleken på din altan och som är tillverkat i ett tåligt material som tål vind och regn.

Dynor och kuddar för extra komfort

För att göra din altan ännu mer bekväm kan du lägga till några extra kuddar och dynor. Det finns många olika typer av kuddar och dynor att välja mellan, till exempel ryggstöd, sittdynor eller kuddar för hängmattor. Tänk på att välja kuddar och dynor i en färg som passar din altan och som är tillverkat i ett material som tål väder och vind.

Som du ser finns det många olika typer av utemöbler att välja mellan. För att hitta de perfekta möblerna för din altan, tänk på vilket syfte din altan har och hur mycket plats du har att röra dig på. Med rätt möbler kan du skapa en bekväm och funktionell uteplats som pass