Problem med avloppet

Oavsett om man bor i villa, lägenhet eller bostadsrätt så kan det bli problem med avloppet. Det är viktigt att vi tänker oss för vad som vi spolar ner i våra avlopp. Via toaletten, dusch, badkar eller diskho. 

Tänk på vad du spolar ner i din toalett då det kan vara saker som sätter stopp i avloppet. Så innan du spolar så säkerställ att det inte är något där som inte ska vara där. Det kan mycket väl vara att under åren som gått så har avloppsröret förminskats av smuts. Detta kan behöva spolas rent mellan åren som går. Ett bra tips är att inte hälla det matfett som du stek i ner i slasken. Detta fett kan sätta sig i rören och göra att det blir allt tätare och mindre för vatten att rinna.

Det finns så klart en massa husmorstips hur du bäst rensar dina avlopp. Se till att regelbundet rensa bort gammalt hår och annat som ligger i din duschsyfon. Så på med plasthandskar och rensa ordentligt. Detta kan vara något som fastnar på väg ner i avloppet och gör att det byggs upp ett stopp längre fram i avloppet. Om det blir totalt stopp så får man ringa till företag som hjälper till att rensa och spola avloppet.