Bodelning efter en samboseparation

Sambolivet kan vara helt fantastiskt. Att flytta ihop och börja ett nytt liv tillsammans med sin älskade är något som många drömmer om. Tyvärr finns risken att förhållandet så småningom tar slut. När ett samboförhållande tar slut kan det leda till stora problem för båda parter.

Sverige har en rätt hård sambolag som alldeles för få har koll på. Att avbryta ett samboförhållande är inte så enkelt som att bara flytta isär. Har du inte haft koll och det går illa kan det bli både smärtsamt, kostsamt och känslomässigt uttömmande. Därför är det viktigt att du har koll på vad som gäller innan du inleder ett samboförhållande, så att du kan skydda er båda vid ett eventuellt slut.

Få hjälp och rådgivning online

Vi rekommenderar starkt att ni tecknar ett samboavtal innan ni flyttar ihop. Då kan ni göra upp allting i förväg, så att det inte uppstår några onödiga bråk eller dispyter om ni flyttar isär. Hur ett samboavtal ska vara skrivet, vad det bör innehålla och hur mycket det täcker kan dock vara svårt att veta.

Som tur är finns det hjälp att få på nätet. Är du intresserad av att teckna ett samboavtal kan du få få bra information här.