När barnen behöver få något eget boende

Barn växer upp fort och när de blir lite äldre vill de gärna ha mer tid för sig själva. Så småningom är det förstås dags att flytta hemifrån, men det finns smarta lösningar under perioden mittemellan. Bor ni i villa kanske de kan få en våning att hålla till på.

Om du inte har tillräckligt stort hemma för att erbjuda en egen yta till ditt äldre barn finns det andra smarta lösningar. Du kan exempelvis bygga ett Attefallshus på tomten med ett eget kök och toalett. Då får din tonåring en egen yta samtidigt som han eller hon lär sig ansvar och att ta hand om sig själv på ett mer vuxet sätt.

Kolla in utbudet på nätet

Som tur är behöver du inte bygga ett attefallshus från grunden. Det finns färdiga hus som du kan köpa som du sedan monterar ihop på plats. Kolla runt på nätet och beställ ett Attefallshus online om du behöver ett extra boende på tomten.

Kom ihåg att kolla in vilka regler som gäller för Attefallshus innan du beställer. Bestäm också exakt var du ska placera det på tomten. Du behöver även en bra grund som huset kan stå på, gärna med plintar för extra stabilitet.